Kjære Tomine

Fra å være ei bittelita tulle på drøye 2 kg, er du nå blitt en så stor, men fortsatt ei lita jente, med tydeligere og sterkere personlighet enn noen gang.

Nå som du er 15 mnd, kan du tro ting går unna. Det er full fart fra morgen til kveld, med unntak av noen timer på dagen når du har deg en lur og lader batteriene. Du elsker å leke, og vil helst ha mamma og pappa også med på leken, spesielt når du finner frem "raketten" og ballen hvor alle figurene skal puttes oppi igjen. Disse kan du holde på med mange ganger om dagen, og går sjeldent lei. Dukker og biler er også en stor favoritt.
Du har også fattet interesse for den mellomste store skuffen på kjøkkenet. Der finner du frem både sleiver og visper, øser og pølseklyper. Kjempegøy å farte rundt med!

Nye rampestreker dukker det også opp innimellom. Her om dagen hørte jeg dunkelyder og latterkrampe om hverandre fra sofakroken. Da stod du å "deiset" kubeballen så det skranglet i hodet på Sussi. Det var morsomt, det!
Da jeg tok den fra deg og fortalte deg at dette ikke var lov, lo du bare enda mer... Gjett om det var lett for mamma å holde seg alvorlig da?

Når det er bleieskift på gang, stikker du unna så fort vi finner frem bleia. Du ler og hikster på veien, og synes det er like moro hver gang vi prøver å få fatt på deg. Bading med "gakkgakkene" elsker du, og her prøver du også å lure deg unna når det er på tide å opp av vannet. Moroklumpen! :)

Stundene når pappa kommer hjem fra jobb, er et av høydepunktene i hverdagen. Du blir helt i hundre, smiler og ler, og har så masse å fortelle han fra dagen som har vært.

Det er så mye moro med deg, hele tiden! Og så mye du lærer deg hver dag. Du skravler en haug og hyler ofte ifra deg "MAMMAAA!" når du vil ha drikke, mat, osv. Du elsker å gå tur, og du leier gjerne mamma og pappa i handa så du kan gå selv. Da går praten i ett mens du samtidig konsentrerer deg om å holde deg på beina. Og om ikke vi skjønner så mye av det du sier enda, har du har alltid noe å fortelle.
Ellers er du ei stille og rolig jente, som de fleste oppfatter deg som når de møter på deg. Beskjeden, men himla blid! Du elsker å nusse dukka, og heldigvis får mamma og pappa også fortsatt masse nusser av deg. Passer det ikke, er du nettopp begynt med å riste på hodet å si "næ!"... ;)

Du har så mange rundt deg som er så glad i deg. Oldemor i byen elsker når vi kommer på besøk. Da er det kjøleskap-magnetene og den røde lekekassa under senga som gjelder. Bestemor og bestefar i Vennesla synes også det er stas å være med deg, det samme med farmor og farfar i Voiebyen. Onkler og tanter er det også mye moro med. For å ikke snakke om fetterene dine, Noah og Liam. Du er så heldig som har alle disse menneskene i livet ditt!

Jeg gleder meg til hver eneste dag sammen med deg, gullet! Alt vi har sammen og alt vi deler. Jeg hadde aldri trodd at en kjærlighet kunne vokse seg så stor til et så lite menneske som deg. Bare å se deg smile gjør meg så lykkelig! Du er vårt alt!

Klemmer fra Mamma

  4 kommentarer

passion4lifeandtravel

23.okt.2011 kl.09:20

Så nydelig innlegg....blir helt rørt og skulle ønske min Julian på 13 kunne være liten forever <3

Tiden går så fort og hver tid i livet til disse deilige trollene våre er like fantastisk...å være mamma er jo den beste reisen i livet man kan ha <3...heldige oss <3

Tenk så gøy når Tomine blir større og kan lese disse nydelige blogginnleggene dine <3

Nydelige bilder også.

Over til noe annet...jeg er heller ikke så glad i vinter...før jeg fikk Julian bodde jeg i Asia, og har i hvertfall aldri lengtet hjem til vinter...

men...vet du...etter at jeg fikk Julian...så lærte han meg å sette pris på vinteren på en helt annen måte...

Det å få oppleve hans glede over de første aketurene, hans første tur på skøytebanen og på ski var så nydelig at jeg glemte å ikke like vinter <3

Vel...synes den fortsatt er altfor laaang...men korter den ned med varme opplevelser...og planlegging av reiser til varmere strøk...

Akkurat nå planlegger jeg vinterferie eller påskeferie...har ennå ikke bestemt meg for hvilken av ferien vi skal reise bort(eller aller hest begge..)og hvor...

Å, ja...du spurte om når jeg begynte med adventskalender...he he ...ganske tidlig....det andre året...og det var så kos å både lage den...og se Julian åpne noe hver dag...det ble veldig mye nyttig i den, som jeg måtte ha kjøpt alikevel...som body, sokker, undertøy, bøker osv...for han var det ikke viktig hva som var inni,bare det å pakke opp det fine papiret hver dag var en fryd... <3

Trine, jeg gleder meg til neste gang vi snakkes :-)

Annette

23.okt.2011 kl.20:29

Så suupersøtt bilde av henne, det aller siste :) Hun blir jo så stor :))

Trine

25.okt.2011 kl.11:08

passion4lifeandtravel: Så utrolig mange flotte ord!! :)

Ja, jeg tenkte det kunne være en idé å skrive ned litt fra store og små øyeblikk, tenk så moro for henne å se tilbake på <3

Du sa virkelig noe der om vinteren... ;) Jeg gleder meg til å se henne leke i snøen, renne på akebrett og lage snømann og snølykter. Alt vi kan gjøre sammen også! :) Skulle bare ønske vinteren kunne kortes ned med et par mnd ;)

Men som du sier, det hjelper å komme seg vekk på litt ferie til varmere strøk. Da får man gjerne unna et par uker eller mer, og kan nyte litt sol og varme på kroppen :) Heldige deg som bodde i Asia før! Det må ha vært en opplevelse!! :)

Åh, jeg gleder meg allerede til adventskalender her... Det er akkurat slik jeg og vil gjøre det! Gi nyttige ting man ellers ville kjøpt istedenfor snop og slikt. Det skal jo så lite til for å glede de små!! :) Noe som også varmer mamma-hjertet... <3

Trine

25.okt.2011 kl.11:09

Annette: Liker også det bildet! ;) Tusen takk!!

Skriv en ny kommentar

hits