Vår nydeligste Tomine

Første Nike streetshoes

Lille tulla har fått seg et par tøffe "streetshoes". Sine aller første. Var en tur på xxl forrige uke, og med åpningstilbud kom jeg over disse i hyllene blant alle de søte barneskoene. Halv pris, 149,-, da er det ikke noe å vurdere en gang! ;)

Hun er så tøff i de!


Labbelura

Veldig stas med dukkevogna for tiden, spesielt når vi skal ut å gå.
To ganger har vi gått bort til besta og far med hver vår vogn. Skravla går i ett sett. Viktig med "noen" stopp også på veien,sette seg på enhver mur og stein som er å se... ;)

Fashion baby

Skal ikke stå på humøret ihvertfall ;)

Lille krølle

 

Små "korketrekkere" sniker seg frem

Hopp!!

Nå for tiden er det himla stas med "en, tro, tre, hopp!!". Latteren sitter like løst hver gang.
Så mye som er skjedd de siste ukene nå. De små utydelige "ordene" er blitt til ordentlige ord. Selvfølgelig ikke alle bokstaver som henger med, men alt er mulig å forstå.

Dikke (drikke), Oah (Noah), Iam (Liam) ,dotte (potte), besta, me(r), Sussi, bil, mø, bæ, kykeky, pys, loa (lua), ball, gokka (dokka), jæpe (hjelpe) er noen av ordene jeg kommer på. Og selvølgelig "neineinei"!! Er vel det mest brukte ordet enkelte dager :P

Skjønneste lillesnupp!

 

Godt vant

Noen som koser seg på RH mens mamma'n ligger her til sengs. Ho er så godt vant her nå at det bare er morsomt. Tar (enkelte) sykepleiere i hånda, finner drikke, kjeks og ellers det hun vil ha. Skravler og skravler!
Koser seg like mye på lekerommet som med bil-garasjen midt i ganga.
Glemmer ofte å spise sin egen mat fordi hun er så opptatt med å hilse på enhver person som kommer forbi i kantina :)

Skjønner godt folk blir sjarmert, jeg ;)

Matlek

Ettersom været var så grått idag, holdt vi oss inne og da gjelder det å sette hodet i gir. Innimellom litt avslapping har vi lest bok, "kjørt" bil, kost oss med hjemmelaget pizza og lekt butikk!

Måtte jo ha litt mat til kjøkkenkroken hennes. Alt ifra is og frukt til sjokoladeplater og hamburgere, både med og uten ost, står på menyen. Populært!

Lungebetennelse

Mandag var jeg på legevakta med Tomine etter mye feber og stygg hoste. Resultat: Hun har fått lungebetennelse, stakkars. Hoster nesten verre enn ei på 90 med kols! Så disse dagene har vi nærmere murt oss inne. Kjenner man blir en smule surrete i toppen av lite luft, men har nå holdt hodet igang med litt forskjellig med inneaktiviteter.

Satser på at hosten gir seg nærmere helga så vi kan lufte oss litt. Det trengs for både liten og stor.

 

Tomine er raus med nusser for tiden. Både til oss og de firbeinte <3

To små som venter på pappa

Dette synet er like sjarmerende hver gang! Den ene ivrigere enn den andre. Ho firbeinte spinner villt mens ho tobeinte blir så hylende glad at ho nesten ramler av stolen! :)


<3

Mammas lue

For tiden er det veldig stas med mammas lue. Når hun endelig har fått den på, så skal den ikke av med det første! Jaggu klarer ho ikke få den på som den skal også til slutt!

(Iphone-bilder blir ikke alltid like bra, men poenget er jo der ihvertfall!;)

Lillesnuppa vår <3

Dagens smarting!

Herlig start på uka! Har hatt besøk av verdens beste Lista-Hege i hele dag. Tiden gikk som vanlig altfor fort med masse skravling og mimring. Tomine syns også det var stas med besøk, og det tok ikke lange tiden før hun satt på fanget til Hege å koste seg. God venn med iphonen hennes ble hun og... Styrte og bladde på tlf som hun aldri hadde gjort noe annet før.

Fikk mms/melding av Hege seinere i kveld. Ble helt paff før jeg brøt ut i latter. Hvordan er det mulig?!? (For de som skjønner hva jeg mener;)

Ingenting å si på tilhørigheten ihvertfall...


Fikk ikke tatt noe bilde av de idag, så da ble det ett fra dyreparken i fjor sommer

Takk for besøket, snupp! Det gjorde godt å lufte tankene ;)

Første akebrett

Ettersom vinteren har kommet her fikk vi endelig kjøpt akebrett til T. Ble tipsa av Stine om europris-akebrett og jammen ble ikke det en slager. Billig og himla greit!

Tok ikke lange tiden før ho storkoste seg oppi der! :)

Greit med postbud!

Fornøyd!

Snøen daler ned utenfor, akkurat en måned for seint ute... Skulle ikke tro den værguden holder styr på måneder!? Bare ikke vi får en reprise av fjorårets metere med snø så er det helt greit!
Var noe i tvil til å begynne med, men kasta meg ut i det og pakka på oss begge godt med klær, bikkja i bånd og tok beina fatt. Tomine sovnet før jeg i det hele tatt begynte å trille... Godt sovehjerte, sier du??

Etter 50 min bånn gass med ekstra motstand pga den elendige brøytinga på fortauene veldig mange plasser, var det 1 stk svett og fornøyd Trine som kunne sette seg ned med latten i sofakroken mens T sover videre, med en dose god samvittighet!! Jeg blir så fornøyd av å nå slike små mål! Nå er jeg i god gang! ;)

Noe mindre kjipt var det å se de 2-3 ubesvarte anropene på tlf da jeg kom tilbake. Asj!! Nytter liksom ikke rømme fra det heller, så må vel svelge elefantene og ringe opp igjen...etterhvert!


Skjønneste jenta på tur i vogna for snart 1 år siden <3

Bildet sier sitt!

Da fikk vi litt snø igjen her. Og sola skinner!! :) Vært ute på tur, kost oss på kafé og shoppa litt klær til Tomine. Plutselig begynte det å bli lite med fin-bodyer i kommoden, da må man fylle på ;)

Standard uttrykk på Tomine når Mikkes klubbhus begynner... Bildet sier sitt! ;D

Jåggårt!!

Eller yoghurt som det så fint heter... ;)

Tomine koser seg med "jåggårt". Kjempestas å spise helt selv! :))

Slik går nu EGENTLIG dagan...

Det er ikke bare idyll. Blir noen morsomme øyeblikk iløpet av dagen.

Rart ho ikke blir lei de dvd´ene

Nærsynte klatremus?

Så hjelper vi litt til med husarbeid

Middag må man også lage

Ikke minst støvsuge!

Det er blitt veldig populært med dorullen for tiden. Spesielt å snyte nesa ørten ganger til dagen og dermed prøve å fylle opp dassen med så mye dopapir som mulig.

For å ikke snakke om å ta ut aaalt av skapene. Absolutt alt! Det morsomste er alt som heter tuber. Tannkrem-tuber spesielt. Denne gangen er det hårstyling som får kjørt seg. Ikke lett å velge hva man skal ha i idag, er det vel??

Og så går man fra det slik. Akkurat som ungdommene, hører jeg noen sier?

 

Som mor så datter...

Morgenkaffe med ei god bok i sofakroken!

(Selv er jeg ingen lesehest,så boka er det hun som står for!)

Første!

...lek i snøen! :)

Var litt av et hvitt teppe utenfor vi våknet til idag. Hadde vel mest lyst å banne de styggeste ord, men må jo innrømme at det er litt moro (les: BITTELITT!) med snø når man har barn. Endelig kunne Tomine møte snøen på nært hold, og fortsetter det sånn så må vi snart ut å kjøpe akebrett. Hvis ikke hun fikk skrekken nok av å sitte på Christianes tidligere idag?

Vi har rulla snøball, kasta snø, lekt med Sussi i snøen og måkt litt. Håper bare ikke måkingen blir like ille som i fjor. Holder med det hvite laget som er...

Kiss me,baby!!

Idag hadde vi Liam på besøk før Noah og Rita også kom en tur etterhvert. Disket opp med kyllingsalat og digg (les: JEG ble disket opp for!).
Galehuset værsågod når kvelden nærmet seg. En stk gal fetter og en stk Tomine som ikke blir mindre giret opp av fetter-sprell! :)

Kjøler Tomine ned i badet nå før det er natta :p

Stas med han "lille" på besøk. Ikke alltid like lett å skjønne hva nuss betyr. Kiss me, baby!!


Dovendyr

Jeg har en syvsover av ei jente! Ikke at jeg klager altså.. ;)

Da ho våkna idag tidlig lå vi å døste litt i vår seng mens jeg kilet ho på ryggen. Ho elsker å bli kilt og tar fatt i armen min hvis ikke jeg er rask nok til å reagere selv. Vips, så sovnet vi begge to og våknet ikke før litt over 9. Herlig mandag! ;D
La henne for en liten lur i 12.30-tiden og ho sover enda. Slik har det alltid vært, men jeg hadde ikke akkurat noe håp om at hun skulle fortsette så lenge som dette! Nyter det så lenge det varer. En dag kommer nok den berømte "trassalderen" hvor vi må inn med henne syvognitti ganger før hun endelig sovner - på gulvet eller noe!

Ser det for meg. "Æ æ tøst! Æ må tisse! Æ æ sulten!" :D

BØNNER I BLEIA?!

Tomine har begynt å si tydelig "ÆSJ!!" når vi skal skifte brune bleier. Men noen ganger dreier ho litt på ordet...

Tomine: "Æsj!!"

Mæ: " He du æsj i blæia?"

Tomine: "Æsj.. Hasj!"

Mæ: "He du bønne i blæia?!"


Shoppeguru!

Få som ser mer verdensvante ut når de er på shopping enn denne jenta. Ho vet alltid hva ho vil ha!

Cocoon Couture

Lillesnupp fikk denne sittesekken av oss i julegave!

Den mottas med ganske stor glede. Enda litt forvirret etter alle de nye gavene som er i hus, men når ho først blir minnet på sekken, er det stor stas å sitte der med boka eller dukkeba på fanget.

Lekehjørnet

Skal mye til for at barn kjeder seg på sykehus, tror jeg. Ihvertfall denne jenta!

Lekekrok har ho funnet seg på rommet her. Og om ikke ho sitter der, går ho rundt å drasser på tøybøtta og samler skatter eller går tur med en av de 3 dukkene i vogna, som hun har lånt med seg fra naboavdelingen. Ho ordner og styrer, frem og tilbake. Kjefter litt på ting som står i veien for vogna og baner vei.

Begynner faktisk å bli ganske lokalkjent her på huset. Alle dører ser omtrent like ut, men 4002 vet ho nøyaktig hvor er! ;)

Sniktitt fra julefotograferingen

Klart vi måtte ta på finstasen og knipse til julekort :) Her er et par,tre bilder fra fotoshooten. Ble så fornøyd! Julejenta vår <3

Alf Prøysen juleshow på RH

Anestesier og sykepleiere kom nærmest springende inn til meg igår etter operasjonen og fortalte om ei nydelig lita tulle som stabbet rundt med museører på hodet etter å ha vært med besta på Alf Prøysen juleshow borte på lekerommet. Ho sjarmerer hele huset her! Det måtte jo være herligheten min de snakka om! ;)

Så nusselig ho var da jeg fikk se henne! Pynta seg i kjole og fått museører på. Vært på sitt første lille teater! <3

Tanker før opr

Utrolig hvor mye mer av tanker som dukker opp før operasjoner etter man får barn. Selv har jeg aldri hatt noen problemer med det gjennom alle de 50 opr jeg har hatt. Det har vært som å gå til frisøren liksom, du håper på best resultat!

Men nå, og også i sommer da jeg hadde en liten "shining", er det plutselig ørten tanker som streifer gjennom toppen i dagene før opr. Ikke at jeg er redd, men "tenk hvis" er alltid tanken. Jeg har ikke bare meg selv å tenke på lengre, men også det mest dyrbare som finnes her på jord, datteren min. Hun jeg lever og kunne gått gjennom ild og vann for!

La oss nå håpe denne finpussen også går smertefritt. Fineste sveisen får man ikke akkurat, men.. ;)

Mini husmor

Tomine fikk kjøkken av oldemor i helga. Syns jeg ser dama tar dette med hjem på rullatoren gjennom byen, ferdig montert!

Tror Tomine holdt på i et par timer med dette da vi henta det hos mamma og de igår, inn og ut med både gryter og sleiver. Stas!!
Nå som ho er en racer på kjøkkenet, synes jeg vi kan dele på matlaginga fremover. Jippi!!

Tøyvasken deler vi også på. Ho tar ut, jeg henger opp. Jeg bretter, ho legger inn på senga. Alltid like gøy!! Måtte det fortsette i tenårene også...

Snørr, tårer og feber

Det er det dagene går med til her. Uten å virke sytete så må jeg bare tilføre: Er så drittlei snørr!!

Skal absolutt ikke klage, det er første ganga ho er så syk med feber. Selve snørringa har holdt på i 2 gode uker, først igår at feberen tok turen innom. Vet barn lett får feber, men det er ikke mye moro å se 40,2 på pinnen. Heldigvis for paracet!
Glad vi fikk sjekka ho på legevakta igår. Stakkars lille, ho har sikkert det trynet til legen brent inn på netthinna. Ville ikke sitte hos meg andre ganga, for jeg satt nærmest legepulten, hvor denne mannen satt...

La henne for en halvtimes tid siden, 39,9. Inn med paracet! Terje kjøpte med thermoflash hjem idag. Kjekt å kunne bare "scanne" panna hennes når ho sover istedenfor å vekke henne. Den vanlige febermåleren er et hat uten like. Rart ikke feberen stiger med 2 grader etter den kampen der. Puh!

Håper feberen snart tar seg en lang ferietur...

 

Affekt anfall (?) - Det verste jeg noensinne har opplevd!!

Terje skulle stelle lillesnupp klar for kvelden igår, da hun begynte å grine litt over rennende og sår nese. Ho har vært snørrete og forkjøla i lengre tid nå. Gikk ikke lange stunda før Terje plutselig hylte etter meg i vill panikk. Da jeg kom inn hang Tomine bare i armene hans, hodet hang bakover og det var null kontakt. Ho pusta ikke engang, så helt livløs ut... Jeg skulle til å kaste meg over tlf for å ringe 113 mens han prøvde å få kontakt med henne. Det som føltes som en evighet kan ikke ha vært så mange sekunder, for jeg rakk såvidt å få tak i tlf før Tomine begynte å skrike igjen. Da klarte jeg ikke annet enn å ramle i bakken selv av redsel og tårer. Det er det jævligste synet jeg har opplevd!

Tomine kom til seg selv ganske fort igjen, men var en smule redusert ei stund etterpå. Ho har hatt tendenser til å "gråte seg bort" før, men aldri i så alvorlig grad. Etter litt mat og kos, skjedde det igjen, også denne ganga i forbindelse med gråt. Gråt noen få sekunder før hun falt helt bort. Hadde da i mellomtiden rukket å lese litt på nett, og gjorde som det ble forklart der. Ho kom til seg selv mye fortere denne ganga, men nok til at mammaen ble oppløst i tårer selv etter nok en opplevelse.

Kontakta legevakta, det var jo som å stange i en vegg! Gud forby de folka der oppe noen ganger! Nei, ho visste ikke hva ho kunne hjelpe med. Det var jo nokså vanlig at barn gråt seg bort noen ganger. Vi måtte nesten bare kontakte fastlegen i morgen.... Hva faen!? Hva med å spørre litt mer om barnet, gi tips og råd, og roe ned bekymra/livredde foreldre!?
Det resulterte i at vi tok kontakt med legevakta i byen. Der møtte vi ei helt anna tone. Hun spurte masse, forklarte oss hva dette var og prata med legen, for så å faktisk ringe oss tilbake igjen. Vi ble rådet til å titte på ei nettside om affekt anfall, og ikke minst ta kontakt igjen om dette skulle gjenta seg, spesielt hvis det var feber inni bildet.

Jeg ringte pappa etterpå, bare gråt da jeg prøvde å fortelle det. Pappa ble i likhet med oss forbanna på legevakta... Jeg mister virkelig mer og mer tillitt til den klanen der oppe!!

Dette er visst ufarlig, men en skremmende opplevelse. Når det først er skjedd, vedvarer det oftest til 2-årsalder. De fleste barn har vokst det fra seg innen skolealder.

Jeg håper virkelig dette sjeldent, i bestefall aldri, skjer igjen!! Opplevelsen kan ikke beskrives med ord.

Er det andre som har barn hvor de har opplevd det samme?

 

Du STORE glittrende juletre!

iLove iPad!

Fant lillesnupp i sofakroken midt i middagslaginga...

Someone special
Your daughter

Dritt vaksine!!

Det er jeg sikker på at Tomine hadde tenkt om hun skjønte at det var det som var grunnen til den kjipe formen og 39 i feber idag. Hun har hanglet hele dagen, men i ettermiddag var hun helt ferdig, stakkars.

Febermåleren er det verste som finnes, bare synet av den er nok til å skremme en gjeng elefanter. Skulle en tro på hennes reaksjon ihvertfall. For å ikke snakke om stikkpiller! Jeg kjempet en hard, men heldigvis kjapp kamp med henne for å få det unnagjort. Skjønner godt fortvilelsen, det var ikke akkurat favoritten da jeg var liten heller...

 

Duplo!

Tomine fikk sin første duplo i hus igår. Eller, dvs hun fant den i butikken og besta betalte. Kan tro den falt i smak her idag :)

Walking in the night...

<3

Kjære Tomine

Fra å være ei bittelita tulle på drøye 2 kg, er du nå blitt en så stor, men fortsatt ei lita jente, med tydeligere og sterkere personlighet enn noen gang.

Nå som du er 15 mnd, kan du tro ting går unna. Det er full fart fra morgen til kveld, med unntak av noen timer på dagen når du har deg en lur og lader batteriene. Du elsker å leke, og vil helst ha mamma og pappa også med på leken, spesielt når du finner frem "raketten" og ballen hvor alle figurene skal puttes oppi igjen. Disse kan du holde på med mange ganger om dagen, og går sjeldent lei. Dukker og biler er også en stor favoritt.
Du har også fattet interesse for den mellomste store skuffen på kjøkkenet. Der finner du frem både sleiver og visper, øser og pølseklyper. Kjempegøy å farte rundt med!

Nye rampestreker dukker det også opp innimellom. Her om dagen hørte jeg dunkelyder og latterkrampe om hverandre fra sofakroken. Da stod du å "deiset" kubeballen så det skranglet i hodet på Sussi. Det var morsomt, det!
Da jeg tok den fra deg og fortalte deg at dette ikke var lov, lo du bare enda mer... Gjett om det var lett for mamma å holde seg alvorlig da?

Når det er bleieskift på gang, stikker du unna så fort vi finner frem bleia. Du ler og hikster på veien, og synes det er like moro hver gang vi prøver å få fatt på deg. Bading med "gakkgakkene" elsker du, og her prøver du også å lure deg unna når det er på tide å opp av vannet. Moroklumpen! :)

Stundene når pappa kommer hjem fra jobb, er et av høydepunktene i hverdagen. Du blir helt i hundre, smiler og ler, og har så masse å fortelle han fra dagen som har vært.

Det er så mye moro med deg, hele tiden! Og så mye du lærer deg hver dag. Du skravler en haug og hyler ofte ifra deg "MAMMAAA!" når du vil ha drikke, mat, osv. Du elsker å gå tur, og du leier gjerne mamma og pappa i handa så du kan gå selv. Da går praten i ett mens du samtidig konsentrerer deg om å holde deg på beina. Og om ikke vi skjønner så mye av det du sier enda, har du har alltid noe å fortelle.
Ellers er du ei stille og rolig jente, som de fleste oppfatter deg som når de møter på deg. Beskjeden, men himla blid! Du elsker å nusse dukka, og heldigvis får mamma og pappa også fortsatt masse nusser av deg. Passer det ikke, er du nettopp begynt med å riste på hodet å si "næ!"... ;)

Du har så mange rundt deg som er så glad i deg. Oldemor i byen elsker når vi kommer på besøk. Da er det kjøleskap-magnetene og den røde lekekassa under senga som gjelder. Bestemor og bestefar i Vennesla synes også det er stas å være med deg, det samme med farmor og farfar i Voiebyen. Onkler og tanter er det også mye moro med. For å ikke snakke om fetterene dine, Noah og Liam. Du er så heldig som har alle disse menneskene i livet ditt!

Jeg gleder meg til hver eneste dag sammen med deg, gullet! Alt vi har sammen og alt vi deler. Jeg hadde aldri trodd at en kjærlighet kunne vokse seg så stor til et så lite menneske som deg. Bare å se deg smile gjør meg så lykkelig! Du er vårt alt!

Klemmer fra Mamma

  Tomines ønskeliste til jul!

I og med at mange kjente leser bloggen, tenkte jeg å sette opp ei ønskeliste for Tomine, for de av dere som lurer. Setter opp flere ting så fort vi kommer på noe mer.
Og dere som virkelig kjenner oss - No purple! No fleece! And NO Hello Kitty!!

Str ønskes fra 80/86 og oppover. Favorittfarger er babyrosa, hvitt og julerødt.

Myke pakker

Ulltøy

Strikka/litt tykke kjoler

Heldrakter

Myke dongeri-bukser (eks denim, som er gode å leke i)

Pyjamas (gjerne med bein)

Votter

Sengetøy

Bodyer med krage/blonder

Strømpebukser

Tunika

Tights


Harde pakker

Leker

Fisher Price "sparegris"

Dukker

Gode gamle treleker

Små bøker

Little People-figurer

Første hestehale!

Lillesnupp fikk første hestehale i håret idag! :)) Måtte jo feires med et bilde og flere ;)

Ei som gjorde seg til da ho oppdaga at jeg tok bilder av ho i skjul... :p

Tomine stod for helgas innkjøp

For en grei assistanse! Vi trilla kurva, hun hev oppi.. Problemet var bare at alt som var i hennes høyde skulle oppi den kurva.Ikke alt som er like lett å få oppi...


Blæææh! :P

 

Så forandret på så kort tid!

Satt å kikket gjennom noen bilder her nettopp... Så utrolig mye disse små forandrer seg på så kort tid! Øverste to bildene er tatt i sommer, nederste er 1 drøy måned gammelt.

Altså hun skilte 2-3 mnd på disse.

Bare så hvor lite hår hun hadde den gang... :)Nå er det lange lyse lokker i nakken! :)

Nydeligste lillesnupp!! :)

Stolt mammahjerte!

Etter morgenmelka idag, tenkte jeg vi kunne prøve med potta igjen. Hun har aldri ville sitte der noe særlig før de 4-5 gangene jeg har prøvd, men idag satt hun med kosen sin i hånda og bare smilte. Etter få sekunder ble gliset enda større.. Stolt som hun var hadde hun tissa på potta for første gang!! :)

Gjett om mammahjertet er ekstra stolt idag!

 

Rare unge!

Lillesnupp vet å gjøre seg til om dagen. Dette er bare en av mange latterfulle grimaser hun lager for tiden... :p

Her fra Gardermoen på onsdag.

Hjelp meg da,mamma!

Ikke alltid like lett å skjønne at man kan rygge for å komme "løs"... :p

Første tur i bæremeisen!

Idag tok vi beina fatt alle mann, suste opp i lysløpa og enda noen stier innover i skogen. Måtte jo få testa bæremeisen. Hun stortrivdes i den, jabbet og fulgte med på alt rundt. Skikkelig koste seg i den! :)

Været var bare best, deilig temperatur og det eneste som hørtes, sett bortifra den helvedes susinga i ørene, var bekkene som rant... Slik kan man like!Full oversikt!


 

Måtte jo ha oss et stopp med drikke og grove vafler ;)

 

En stk lillesnupp som var storfornøyd med turen :)

Smalt sammen en bollefrikasé da vi kom hjem, Tomines favorittmiddag. Tør å påstå at den ble ca like god som mamma´s denne ganga. Yess!! Deilig med restemiddag i morra ;)

Da kvelden kom tok Tomine seg en dukkert i badekaret. Klart man må avslutte søndagen med tiger-kåpa på ;)

Håper alle har hatt ei finfin helg! ;)


 

Litt av et kupp til lillesnupp!

SÅ fornøyd med kjøpet vi gjorde i helga! Tok oss en tur ut i parken for et par innkjøp, og når vi først var der kikket vi på vintersko til Tomine. Jammen kom vi ikke over noen tøffe gore tex sko ved første øyekast. Enda bedre ble det da de var merket med 50% pga fjorårets modell. Hvilken rolle spiller vel det? Blodprisene jeg har sett tidligere, ble plutselig bare til 300 små kroner. Da kjøper man like godt enda et par, noen litt større, så har hun noe å vokse i ;)

Tok oss en tur på Stormberg i outlet´n også. Der fant vi vinterdress. Også fjorårets, tåler omtrent alt og så supergrei ut. Halv pris: 400,-! Den var jo godt over størrelsen hennes, så den kan hun ha en stund også ;)
Fant dessverre ikke bilde av dressen, men søt var den ihvertfall med nøttebrun farge og rosa hjerter på :)

Se bort ifra regnstøvler, så er vi 100% klare for resten av sesongen! ;)

Og i og med at vi kjenner litt folk her og der, som gjerne fikser snille priser, fikk vi kjøpt oss bæremeis også. Littlelife Voyager S2. Så da bærer det (om formen er stigende) ut i skogen i morra, og enda flere helger fremover... :D Vi gleder oss!

Så typisk!

Nå som jeg først har kommet meg godt inni treninga, så blir jeg og en av mange rammet av vond hals og ødelagt kropp. Følte noen hadde skambanka meg da jeg våknet idag morges, vondt i hver minste muskel. Terje har hatt det, Tomine hangler litt hun og med hoste og snørr, så da kan man ikke regne med annet. Heldigvis går det fort over! :) Bare himla irriterende å ikke få trent, men men...

Godt det kommer nå, og ikke neste helg ihvertfall. Da kommer nevø/fetter Liam på besøk, det gleder vi oss til! :)

 

Dagens toalett-fangst!

Lillesnupp gliste så fornøyd på badet da jeg kom inn. Og dette er resultatet av hvilken "jobb" hun var fornøyd med:

Kosen og dassrullen lå fint å dyppa oppi der.

God oppsugningsevne i dasspapiret ihvertfall!

Ikke nok med det, under dassrullen lå det nok en overraskelse! Hennes kjære tannbørste og colgate´n delvis drukna...

En stk fornøyd jente som henta sin andre kos som hun også ville ha oppi toalettet... Da satt mamma på bremsen!

Nå som hun har funnet ut at det er moro å gjemme ting i dassen, lurer jeg fælt på hva det neste blir... :D

Shit dass-fiske!! ;D

Lesestund for små og enda mindre

Tonje var populær lesehest her igår. Tror aldri jeg har sett Tomine sitte sååå lenge stille med ei bok før :P

Både små og store koste seg! :)Skjønne jentan!!

Lille frøken bestemt!

Nå som personligheten til Tomine kommer mer og mer frem med alderen, vet jeg fort hvor mye hun tåler før hun blir lei, hva som skal til for å få henne til å le, og hva hun liker og ikke liker.

Hun er den stille typen. Den som gjerne står å kikker på alt "bråket" ei god stund før hun sakte men sikkert blir med på leken selv. Barne-tv er lite populært. Så foreløpig har hun ikke arvet Pedersen-genene med sin kjærlighet for tv. Hun elsker å lese bøker, selv om en gjerne aldri får frem poenget i boka engang før hun skal ned for å finne en ny. Har´ke tid!

Et av dagens (foreløpige) høydepunkter er å pusse tennene. Og hun skulle nok gjerne gjort det flere ganger til dagen. Har ikke tall på hvor mange ganger hun kommer ut fra badet iløpet av dagen, med sin lille rosa tannbørste i den ene hånda og colgate-tuba i den andre, superfornøyd! La oss håpe det fortsetter til hun blir 10 også... ;)

Bestemt? Selvfølgelig! Hun vet akkurat hva hun vil, just like her mom! Hun er oftest i strålende humør og sjeldent gretten, men når hun først er det, slår hun virkelig på stortromma også. Skjønner ikke hvem hun har det fra? Jeg blir da aldri sint!?Business baby!

Tomine er allerede blitt ei "opptatt" lita jente. Bestemt ihvertfall! Telefonen er jo veldig stas. Touch-grepet har ho også begynt å få inn allerede. Ingenting å si på de kunnskapene :P Som mor og far, så datter ;)

Noen ganger er det stille og rolige samtaler som er greia, mens andre ganger er det høylytte og kvasse "ord" som kommer ut. Sikker på at ho kjefter på noen i andre enden. Hvis ikke ho ringer til bestemor og sladrer fordi hun egentlig ikke får lov å låne tlf?!- Tomine, kan mamma få tlf?

- "Heee!?", mens ho valser i motsatt retning...

- Kan mamma få?

- "Abebede-aaa-djaibebene!!", med nesten litt irritert stemme... (Det betyr helt sikkert "GLEM DET!"!!!)

 

Min kjære skatt - et dikt til min nydeligste datter!

Om mamma er sliten eller lei,
kan hun bare ta en liten titt på deg.
Dine soleklare øyne og ditt nydelige smil,
tørker bort hver eneste såre tanke og lille tvil.
Det er det eneste jeg trenger og lille som skal til,
for at mammas hjerte varmer i flere lange mil.

Det er så godt å kjenne dine hender gripe tak.
Dine øyne lyse mot meg, undrende i din sak.
Sulten og lei, trøtt eller ei,
det er ingen andre enn mamma som kjenner best til deg.
Og da er det så utrolig godt å vite,
at du setter all din lit til meg.

Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle bli så heldig,
da jeg hele tiden gikk og drømte om deg så veldig.
Du er den vakreste skatt på denne jord,
det går aldri an å beskrive med ord.
Og ingen går det an å elske så inderlig,
å være mamma til deg, min skatt, det er så vidunderlig.

Mamma´n din...

(Et dikt fra meg til min kjære Tomine, all by myself! Skrevet des. 2010)

Til min kjære datter

Til min kjære datter.

Jeg stryker hånden over ditt myke kinn,
mens jeg tørker en tåre fra øyenkroken min.
Det er ikke en tåre av sorg eller smerte,
men et bevis på den sterke kjærligheten
i mitt hjerte.

Jeg prøver å forestille meg hvordan
din framtid vil være,
mens jeg ber en stille bønn om at du
får alt du ønsker deg, min kjære.
Men jeg vet jo at veien ikke alltid er rett,
å velge riktig er ikke alltid like lett.

Du vil nok møte motgang,
smerte og sorg,
men til slutt vil du finne lykkens borg.
Der vil du finne hvile på
en sterk og god arm
og kanskje huske minner fra
mammas myke favn.

Når stormen uler på sitt verste
og du er trist og lei.
lukk øynene og tenk på at
mamma elsker deg
For uansett hvor i verden du vil være,
skal du vite at mamma er der for deg
min kjære.
For du og jeg har delt samme blod
og ingen kan skille oss,
for vi har sterke bånd vi to.

Fra mammaen din.

Første gang med musefletter!

Denne lillesnuppa med sine første musefletter, ble jeg våkna av på torsdag. Bemerke dere da at det er pappa i huset som har stelt henne på håret... :) Så fin!!

Blinkskudd ble det også da det skulle dokumenteres! ;D

Skal man spise grøt alene...

...skal man gjøre det ordentlig!!

Og etter ordentlig grøt-spising, må man ha seg en dukkert i badekaret!
Sammen med gakk-gakkene så klart...

 

Skjønneste grøt-trynet!! :)

Formiddagskos med Tonje & Julie

For et par uker siden, hadde vi besøk av Tonje og lille skjønne Julie. Tomine var en smule skeptisk til å begynne med, noe som er temmelig tydelig på noen av bildene, men det kom seg fort ;)
Alltid like kos med skravling og kaffe, for å ikke snakke om flykræsj av noen brownies. Smaken var der ihvertfall...

Vi gleder oss til kaffebesøk hos dere til uka!! :)
Takk for nok en koselig dag, snupp!! :)

Heldress til barn??

Nå har jeg trålet nettet rundt etter heldresser til lillesnupp, men lite å finne, synes jeg... Enten er de svindyre, eller så er de i fleece. Jeg takler ikke fleece!! Får frysninger og blir kvalm av å ta på det. Fobi? Mulig! :P Fikk faktisk frysninger bare ved tanken her nå.

Btw, har dere noen tips til steder hvor jeg kan finne heldresser til min skjønne? Er så greit når en bare er innendørs, eller det ikke er fullt så kaldt ute. Skikkelig koseplagg, spesielt nå om høsten! :)

  

"Barseltreff" er alltid like kos!

Idag tok vi turen til Kine & Christiane. Like koselig som alltid! Og så lager hun verdens beste vafler! ;) Må jo nevnes når hun er så snill å lager lunsj.
Og de små leker og koser seg som vanlig. Utrolig moro å se hvordan de vokser til. Stabber rundt, stjeler leker fra hverandre, hermer litt etter hverandre og tuller fælt. Herlig alder!! :)
Er innmari glad vi har holdt kontakten så tett. Ikke bare for min egen skyld, men spesielt for Tomine som har noen på sin egen alder. Ser for meg de to kommer til å bli gode venninner fremover... ;)

Må si det er deilig med høsten som nå er kommet. Jammen er sommeren best, men siden vi ikke har noe særlig sommer å skryte av her i landet, så er det like greit med høstværet. Lukter så friskt! For å ikke snakke om mørke kvelder, levende lys og innekos. Ah.. I love it!!

Tullejenta!

Dette er et standard syn så fort Tomine får tak i noe til å putte i munnen... Skape seg med det! Først dønn alvorlig frem til hun ser at vi ler av henne. Like morsomt hver gang, og hun skjønner tydeligvis at vi synes hun er en moroklump... :)

Dett i desa!

Stakkars så tett Tomine er for tiden... Snørrete, hes og fæl. Heldigvis over den verste kneika med lite søvn for henne nå da. Er jo bare bagatell dette her, men klart en synes synd på de søte små når formen ikke er der.

Men humøret har det ihvertfall ikke vært noe å si på idag! :) Omtrent som dette...Ellers storkoser vi jentene oss her hjemme aleine om dagene. Mannen er oppi villmarka på gutteleir (les: HV med andre ord!), så da er det vi to igjen her. Vi har kost oss på trilleturer, hatt besøk, vært på ikea å shoppet, og idag kost oss inne i høstværet. JEG ELSKER HØSTEN!! Regne, plaske, blåse... Mørke kvelder og levende lys :)

Nå er det en kopp latte før senga kaller... Skulle jeg gjort uten Dolce Gusto´n min!?5 første skritt ut i den store verden!

Lille solstråla til mamma og pappa tok hele 5 skritt aleine igår! Gjett om jeg er stolt eller!? For å ikke snakke om pappaen som fikk tilsendt video på mob.

Skal sies at hun har tatt et par,tre skritt med oss endel ganger før, men aldri har hun vært bevisst på hva hun har gjort som nå :)

Enda en dato å notere seg i boka hennes. Vi gleder oss til enda flere skritt fremover! Snart er det full rulle og vi løper om kapp opp til postkassene... :D

 

iLove iPhone!

Sjefen i huset kuler'an med iphonen før kvelds. Like frelst som mamma'n!? ;)

TOMINES FIENDER!

Før helga var vi ute å bytta en leke mot et par andre leker fra bursdagen til Tomine. Gøy med noe som bråker litt! Denne lastebilen som kjører og rygger, samt heller ut av lasten bak og beveger øynene mens den er i gang, så skikkelig kul ut. Den falt bra i smak hos Tomine også, spesielt disse små ballene som da er lasten. Men denne "søte" lastebilen?! Hell no! Hun freaker helt ut når den setter igang! Spesielt når den rygger mot henne... Full panikk! Så, den var ikke akkurat så søt allikevel.

Dyrene i huset er det også stas med, når hun først gidder å bry seg vel og merke. Hun satt så fint ved siden av og kikket på Oscar (pys) som venta fint på maten. Helt til pys ga fra seg et par "mjau" - Tomine freaker ut!

Søtt med dyr!

Strandtigeren!

Deilige dager på Sørlandet for tiden! Da må man utnytte det også. Og hva er vel ikke bedre enn å kose seg på stranda?

Lillesnupp vet ihvertfall å nyte det! :)

3-menninger på besøk hos oldemor!

Igår tok jeg, Tomine og mamma turen til mormor (Tomines oldemor) innimellom antibiotika-kurene mine på hospitalet. Der var også tante og like etter kom fetter Gisle med lille Emil på besøk. Tomine og Emil, som dere sikkert skjønner da er 3-menninger, skiller 2 mnd. De lekte så bra sammen, og koste seg masse! Showet gikk fra vi kom til vi dro et par små timer senere :)

Kjempekoselig dag med familien! :)

GØY PÅ SYKEHUS HOS MAMMA!

Ihvertfall etter en liten bytur og shopping av ny og enda større dukke!!

"Tss" og "dæææ" - JIPPI!

Nå tror jeg vi har fanget opp Tomines aller første ordentlige og bevisste "ord"!! :D Neida, det ble verken mamma eller pappa... Hehe!

Men, når folk spør, og da spesielt når det gjelder: "Hvor er mamma?", så snur ho seg til meg, smiler og sier: "Dæææ!" :D Så herlig!!

Og nå virker det som hun prøver å si "pys" også. Når vi prater om pys (som faktisk har et navn da, Oscar), så sier hun veeeldig forsiktig, nesten litt hviskende, "Tsss"... Juhuuu! :D

Gjett om mamma og pappa er stolte eller!? :D
Cupcakes, bursdagsselskap og flotte pakker!

Igår feiret vi vår kjære lillesnupp sin første bursdag. Det ble ikke terrasse-været vi håpte på, så vi gjorde best ut av det i inneværet. En koselig dag ble det uansett!! :)

Nydelige Ingvild hadde bakt bounty-kake som hun tok med seg. Fikk dessverre ikke tatt noe bilde av den. Hadde såvidt rukket det heller, for den føyk unna i en fei! Kjempegod!! Og gode Hilde-Karin hadde bakt cupcakes til denne store dagen. Kjempesnilt med så god hjelp!!

Tusen takk, dere to!! :)
De smakte kjempegodt!! Og nydelige var de også! :)

Absolutt ikke noe å si på de bakeferdighetene!! :)


Tomine fikk masse fint! Var heller ikke mangel på oppmerksomhet denne dagen. Hun ble nesten litt lettere forvirret, stakkar... :) Her hjelper fetter Noah med å åpne pakker!Noen av gavene hun fikk:

Leker fra fetter Noah & co
Tøff joggebukse fra onkel Kenneth
Armbånd fra oldemor
Bukse og skjorte fra onkel Jørgen & tante Kathrine
Kjoler og leke fra farmor & farfar
Gåvogn og dukke fra bestemor & bestefar
Tøff t-skjorte og armbånd fra tante Therese & Ørjan
og tøffeste badekåpa fra onkel Thomas & tante Ingvild!

Vi selv kjøpte ny bilstol, ulltøy og en leke fra oss :)Tomine er storfornøyd!!En stk utslitt bursdagsbarn. Det tar på med sin aller første bursdag! :)
Tusen takk til alle som var med å gjorde Tomines dag så fin!! :)

VI GLEDER OSS TIL FEIRING!!

Idag skal lillesnupp sin bursdag feires med familiebesøk, gode kaker og pakker! :)

Hipp, hipp, hurra!!

Mens mamma'n var pasient på riksen...

...tok Tomine seg av tlf i skranken! Hun sjarmerte hele personalet og alle andre forbigående i senk!

Såvidt vi fikk lov å ta henne med hjem igjen! :D

Gaven som VIRKELIG falt i smak!

Ettersom lillesnupp ikke skal feires med selskap før til søndag, ble det ikke så mange pakkene å åpne idag. Men bestemor og bestefar ringte og fortalte at ihvertfall én av pakkene deres måttes åpnes... ;)

Og gjett om det var ei som ble fornøyd med denne eller!?

Hun hyyylte av begeistring da hun gikk med den! Og så fort den stanget i veggen, klikket hun av fortvilelse! Haha! Så utrolig herlig å se! Hun definitivt ELSKER gåvogna si!!Uten tvil et fornøyd bursdagsbarn idag! :D

Tomines første år i bilder!

Litt mobilbilder fra det fantastiske året som har vært! :)

Igjen, gratulerer med dagen, jenta vår!! <3

Vi elsker deg!!

TOMINE FYLLER 1 ÅR IDAG!!

Tenk at det allerede er 1 helt år siden vår nydeligste skatt kom til verden!

På denne tiden for 1 år tilbake hadde vi nettopp fått vite at lillegull (som vi ikke visste kjønn på) skulle forløses ved keisersnitt. Kl. 14.11 kom jenta vår til verden - helt klart verdens nydeligste!!

Gratulerer så masse med dagen,lillesnupp!! Vi gleder oss til å feire deg i helga! :)

Er så takknemlig for at vi er så heldige å ha deg. Tusen takk for all glede du sprer rundt deg hver eneste dag!
Elsker deg høyest!!

Klemmer fra mamma og pappa! :)

SNIKTITT - VI HAR VÆRT HOS FOTOGRAFEN!

Tenkte jeg ville dele noen få bilder fra fotoshooten vi hadde hos fotografen. Det ble tatt 1-årsbilder og familiebilder i ett! :) Knallgøy var det, og vi gleder oss allerede til å komme tilbake for nye bilder... ;)

Blir gøy å få disse på veggene!! :D

Q: Har du/dere vært til fotograf i spesielle anledninger? :)

Cowboy-Laila!

Eller Bonanza om du vil ;)

LILLESNUPPS FØRSTE ORD...

Verken "mamma" eller "pappa" er blitt sagt enda. Noe som går igjen og igjen hver gang hun ser noe, er: "Æ d!". Om det er typisk babyspråk eller faktisk et spørsmål om "hva er det?", aner jeg ikke, men vi svarer ihvertfall som om hun skulle spurt :P

Q: Hva var ditt/dine barns første ord? :)

GØY Å "RONSE"!!

Vi har fått opp ronse (som vi sier det) og det falt virkelig i smak for lillesnupp! :)

Hår i tutt!

Første gang med hår i strikk!! :) Klart det må dokumenteres ;) Nydelige tulla vår! :D

Min lille punker!

HEI SVEIS!!

637586-1-1309462375768.jpg

Kunne like denne frisyren! ;)

Tøff som ho er, begynte hun å danse ("headbange") da det ble spilt en reklamesang fra tv´n i samme øyeblikk :D

(Ikke det beste iphone-bildet da)

Min egen lille "lano-unge" trenger INGEN stemmer!!

Hun er for meg, som deres egne barn er for dere, verdens nydeligste!! Her trenger vi ingen stemmer for å være sikre på det! :)Selv kunne jeg aldri meldt henne på konkurransen engang, uten å være personlig mot alle de herlige små som deltar :)

Ikke kjøper vi Lano heller,så... ;)

FØRSTE TITT PÅ BARNE-TV :)

637586-1-1308654200214.jpg

Her i hus er ikke tv-titting noe særlig spennende enda (heldigvis!!),men dette funket noen få 5 minutter... :)

Jeg har en syvsover i hus

Skulle tro Tomine visste hva mammaen var avhengig av for å fungere (i forhold til meniéren,vel og merke!): NOK SØVN!

Legger henne i 19-tiden og sover rundt til 7-8 tiden. Spiser frokost, leker og koser oss. Så er det formiddagslur i vogna på 3-4 (!) timer. Den jenta har sovehjerte gitt! Hun har en lur på formiddagen også, og noen ganger finner hun på å sove så lenge da også, at jeg må våkne henne. Ikke alltid like populært det :P

Jeg nyter det så lenge det varer iallfall... ;)

Andre med barn som er syvsovere/dovendyr eller hva dere kaller det? :) 

 637586-1-1307611695330.jpg

A DAY IN THE ZOO

Fredag var det endelig duket for tid med Lista-Hege igjen, noe som var veldig savnet! Vi tok oss en dag i dyreparken, og var knallheldige med været og alt. En strålende dag med supert selskap!

Bildene er det Hege selv som har tatt. Superdyktig til å ta bilder! Besøk bloggen hennes her! :)Tusen takk for en super dag,Hege! Vi storkoste oss!
Vi gleder oss allerede til neste treff, neste dyrepark-tur og andre koselige sammenkomster!

HÅPER DU VIL STEMME PÅ MEG!?

Som jeg skrev i forrige innlegg, setter jeg veldig pris på om du vil hjelpe meg å vinne ved å stemme på innlegget mitt i kategorien: "Derfor elsker jeg mitt barn".

STEM PÅ NR. 5 LITTLET´S BIDRAG

Gå inn HER for å stemme på meg/oss!

Tusen takk for hjelpa!! :)FØRSTE TENNER

Den dagen Tomine fylte 10 mnd, begynte ei lita tann å snike seg frem. Allerede dagen etter var det plutselig 2 bittesmå "skarpe kanter" der. Og i helga, da vi var på slektstreff, vil jeg si det jeg kaller å få tenner, viste seg tydelig. Ikke har vi merket noe til dette heller. Kun litt sutring, absolutt ikke noe en skal klage på :)Lillesnupp med sine to første tenner... :) Sett så søt!?

VI HAR EI TULLE MED ØYNE BLÅ...

Jeg elsket denne sangen da jeg var liten! Husker tante alltid sang den før kveldsstellet, da jeg overnattet hos dem. Og jeg husker den enda! Så koselig tekst og melodi! Denne skal virkelig synges for Tomine.

Vi har ei tulle med øyne blå,
med silkehår og med ører små,
og midt i fjeset en liten nese
så stor som så.

Så bløt som fløyel er hennes kinn,
og hun er deilig og tykk og trinn
med dukkehender og to små tenner
i munnen sin.

Og hun kan bite i sine tær,
og hun kan danse foruten klær,
og hun kan spise og stå og vise
hvor stor hun er.

Og Tulla rusker i pappas hår,
og ler og vinker til den som går,
og baker kake og lar oss smake
på alt hun får.

I baljen plasker hun, kan du tro!
Vi hører aldri hun skriker no`.
Nei, jammen skulle du se vår tulle
hvor hun er god!SÅÅÅ STOLT!

Sååå flink til å reise seg og stå aleine nå! Hun prøver seg på det meste hun får tak i.. Tryggest er det fortsatt i lekegrinda ;)
MORSKJÆRLIGHET!

Ingen over, ingen ved siden.

Størst av alt er kjærligheten. Morskjærligheten!
NORSK SENSUR!

Hipp hurra!!

SÅ KONSENTRERT...

Skjønne lille dukka mi!


NAM!! ELLER IKKE...?

Vi avsluttet 17. mai-kvelden med en tur på Hong Kong, hvor Tomine fikk smake på brus. Tror det må være noe av det skjønneste jeg har sett, den bittelille munnen som helt enkelt drikker fra sugerør akkurat slik man skal "gjøre det"! Såvidt jeg kan huske, har jeg aldri sett så små barn skjønne begrepet av hvordan sugerør fungerer... :P Vittig!

Men at det smakte godt, det er en annen sak... :p


FYSJAMÆ!!!

TOMINES FØRSTE 17. MAI I BILDER!

Tenkte jeg ville dele litt av bildene fra 17. mai med dere. Tomines første 17. mai, vel og merke! Det var en stor dag for henne, og ikke minst for oss som foreldre! :)

Nydeligste lillesnupp pynta i blondekjole,blondeshorts og blonde-kyse! <3Hipp,hipp hurra!! (Hun vaiet faktisk med flagget da skoletoget kom forbi! :D)Nam med krem!! Er bare 17. mai én dag i året... ;)Hurrrraaa!! :DLille sjarmøren min!!Tøffeste fetter!!
Håper alle hadde en strålende dag!! Vi var heldige med været i år ihvertfall!

TID FOR BARSELTREFF!

Lillesnupp og jeg reiser straks opp til Kine & Christiane for litt lek og moro :) Viktig å få sosialisert seg litt med andre små også, og ikke bare oss voksne. Håper alle får en toppers dag!! :) 

TOMINE FEIRER 10 MND MED Å...

637586-1-1305486842710.jpg
...reise seg opp selv helt alene!!! :D Tenner er også begynt å snike nå... ;)

Mimring fra første fotoshoot til Tomine

Satt å kikket på noen av de herlige bildene som fliiinke Hege tok av lillesnupp da hun var 3 mnd gammel. Dette føles som en evighet siden, samtidig som jeg husker det som om det skulle vært igår. Jeg deler noen av dem med dere...Er så glad vi har tatt MASSE bilder av henne. Tiden flyr jo avgårde, og så fort som de forandrer seg, er det nesten ikke til å holde følge. Da er det fint å ha bilder å se tilbake på! :)

MANGO!!

637586-1-1305308011048.jpg

637586-1-1305308034824.jpg

En av Tomines favoritt-frukter er garantert mango! Hun nærmest klikker hvis vi tar det fra henne...! :D Babyfeeder er genialt altså!!

Pappakos

Ettersom Tomine nå er i en alder hvor det nesten ikke finnes ro i rumpa, så er det også sjeldent det er tid til kos. Eneste sjansene der er vel når det er tid for melk, tror jeg... Ellers er det opp og ned, frem og tilbake. Men så herlig tid! <3

Terje var jammen heldig idag morges etter maten var slukt. Da var det skikkelig kosestund i pappas trygge armkrok. Ikke bare 4 sekunder, men noen minutter! Bare å nyte det så lenge en kan... :)Nydeligste mann og datter! <3

På tide kanskje?

Lillesnupp begynner virkelig å komme seg rundt og opp nå for tiden. Prøver stadig å klatre opp i vippestolen som er lastet med leker, og er heller ikke lange biten fra å klatre over i kurva til Sussi, noe den firbeinte selv ikke er særlig begeistret for, antar jeg.

"Heldigvis" har jeg ei jente som storkoser seg i lekegrinda, noe hun har gjort hele tiden egentlig. Ho kan sitte leeenge å tuste for seg selv. Og da får mammaen i huset også gjort sitt. Som her igår da jeg stod med tøyvasken... Hørte plutselig ei nærmest overbegeistret jente bak meg. Joda, der satt hun på kne over grinda, knallfornøyd og synes tydeligvis det var veldig moro med mammaen som bøyde seg opp og ned for å henge opp tøy. Og hun virket ikke lite stolt heller over å komme seg opp på egenhånd.

På tide å senke bunnen i grinda kanskje? Og for å ikke snakke om senga...? Heller føre var, mon tro... ;)En stk veldig stolt jente! <3Skal ikke stå på humøret ihvertfall.... ;)

En sterk personlighet

Tomine er nå inne i sin tiende måned, og det skjer stadig nye ting. Da hun kom til oss, var hun en bitteliten baby på rett over 2 kg, og som babyer flest: spise, sove, spise, sove... Det er nesten litt rart å tenke på hvordan de går fra å være en liten hjelpesløs nyfødt, til å bli et "ordentlig" lite menneske med SÅ mye personlighet på bare få måneder.

Nå "sier" hun kraftig ifra om hun ikke liker det som skjer. Hun veiver med hendene og "trasser" om hun ikke vil det "jeg vil". Hun smiler lurt om vi sier "nei" til ting hun ikke får lov til, og nærmest farter mot deg i latter når man reiser seg for å ta henne vekk. Og de små-bekymrede øyeblikkene hennes... Som når vi lekesloss med Sussi (hunden i huset), og hun uttrykker bekymring for hva som skjer. Eller for å ikke snakke om porselens-dukka som sitter i stolen, i tv-kroken til mormor/oldemor, som hun nærmest er livredd for. Følger nøye med bak skuldra når vi er på besøk der, og passer på at den holder seg der den (selvfølgelig) gjør. Faktisk så var det så ille at hun skalv av redsel og knep igjen øynene den ganga jeg prøvde å ta dukka nærmere Tomine for å vise at den ikke var farlig. NO WAY!
Ellers elsker hun små detaljer. Har hun verdens gøyeste leke foran seg, og det dukker opp en smule eller en liten kvist i parketten, så er det ingenting annet som gjelder i øyeblikket. Dette kan hun studere og utforske i flere minutter :P

Sjenert er hun også. Gi henne et kvarters tid til å bli varm i trøya, så går det sin vei. Men om noen kommer brått på, det liker vi ikke noe særlig. Hun er litt den "lille beskjedne" i flokken. Trekker seg heller litt unna bråket, og koser seg med å se på.
Nysgjerrigheten er det heller ikke noe å si på. Så nysgjerrig til tider at det å gå glipp av hva som faktisk hendte, er nesten krise. Tålmodigheten spøker vi heller ikke med. Den grøten skulle helst vært klar igår! Akkurat som mamman sin det... Humøret er absolutt ikke noe å klage over. Hun er blid stort sett hele dagen, og klager sjeldent. Og når hun først blir sinna, så går det jammen fort over. Hun elsker å gjøre seg til, både med å "headbange", frese til oss og ta kaninens ører i munnen for å skape seg. Elsk!!

637586-1-1303847338281.jpgDet er nesten ufattelig å tenke på hvordan slike små mennesker formes, og så på  kort tid. Fra å være en liten baby-baby til å bli et lite menneske, enda fortsatt baby, men med SÅ mye personlighet!

Jeg ser uten tvil en sterk personlighet her... Ei bestemt lita jente med sine klare meninger, ikke-spøkefull tålmodighet og alltid smilet på lur ;)Dypt konsentrert...


BRILLEFIN!! 

637586-1-1303487223327.jpg
Låner bestas briller... Nice! ;D
hits